Terug naar het overzicht

Welke cloudstrategie past bij u als mkb’er?

2 april 2019

Er zijn drie manieren om cloud services te implementeren: public, private en hybride. Public clouds – zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure – worden beheerd door de provider waar u de clouddiensten afneemt. Het is een interessante keuze voor ondernemingen die vooral standaardapplicaties gebruiken en geen maatwerk nodig hebben. Bij een private cloud beschikt u daarentegen over een omgeving die enkel door uw organisatie wordt gebruikt. Die omgeving kan binnen uw eigen datacenter worden opgezet of worden gehost door uw cloudpartner. Bedrijven die bedrijfskritieke applicaties gebruiken, zoals overheidsinstellingen of banken, kiezen vaak voor deze oplossing.

Met een hybride cloud kiest u voor het beste van twee werelden. Op die manier krijgt u de mogelijkheid om data en applicaties eenvoudig te verplaatsen tussen de public cloud en uw eigen datacenter, naargelang de gevoeligheid van de gegevens en de schaalbaarheid die nodig is om de vraag te verwerken. Dit maakt uw onderneming veiliger en flexibeler.

Meer informatie
cloudstrategie

Meer nieuws

AVG news

10 april 2019

AutoCAD DWG-bestanden via Sharepoint en OneDrive

Goed nieuws over Office 365 en AutoCAD. Een van de volgende updates maakt het namelijk eindelik mogelijk om AutoCAD DWG-bestanden te bewerken/bewaren vanaf een Sharepoint-site én OneDrive.

Lees meer
AVG news

15 april 2019

Microsoft beëindigt support op bepaalde softwareversies

Begin 2020 stopt Microsoft met de support van bepaalde softwareversies. Dit noemen we End-of-Life (EOL).

Lees meer
AVG news

26 mei 2018

De impact van AVG op mkb-bedrijven

De mails over AVG vlogen ons de afgelopen weken om de oren. Niet zo vreemd, want de impact van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 is ingegaan, is groot.

Lees meer
HP Z Workstation

14 mei 2018

Nieuwe Z Workstations van HP: kleine krachtpatsers

De nieuwe HP Z Workstations zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende software. Zo is de HP Z2 Mini de eerste mini-workstation voor CAD-gebruikers.

Lees meer
Microsoft news

14 juni 2018

Flash geblokkeerd door Microsoft

Microsoft heeft besloten vanaf juni dit jaar Flash, Shockwave en Silverlight in Office 365 te blokkeren. Voorlopig geldt de maatregel alleen nog voor Office 365 en Office 2016.

Lees meer
Office news

9 juni 2018

Beter teamwork met Office 365

Met de nieuwe hub van Office 365, Microsoft Teams, is het nu nog eenvoudiger samenwerken met je collega’s en dat Realtime en op een organische wijze.

Lees meer

Maak een vrijblijvende afspraak

Een persoonlijk gesprek en een eerste advies. Gewoon op basis van ervaring en vertrouwen. Misschien zetten we u wel aan het denken, of u ons.